با افزایش سن و نازک شدن بافت های صورت، خطوطی اطراف بینی و دهان حک می شوند و گونه ها کمی توخالی به نظر می رسند. تزریق فیلر های پوستی میتوانند حجم از دست رفته را جایگزین کنند و به صاف کردن چین و چروکها، حجیم شدن لبها و بازگرداندنظاهری جوانتر کمک کنند. در زیر همه چیز را در مورد درمان های پرکننده تزریقی بیاموزید.
فیلرها موادی هستند که برای بازگرداندن حجم از دست رفته و کاهش خطوط و چین و چروک ها به زیر پوست تزریق می شوند. تزریقفیلر می تواند یک روش مقرون به صرفه برای جوانتر به نظر رسیدن بدون جراحی یا استراحت باشد.
ماندگاری فیلر
فیلرها بر اساس میزان ماندگاری به 3 دسته زیر تقسم بندی میشوند:
فیلرهای دائمی
این فیلرها قابل تجزیه به وسیله بدن نیستند و به طور دائم در بافت باقی میماند. یکی از انواع این ژلها خانواده پلیاکریلآمید است. تزریق چربی هم به عنوان یک فیلر طبیعی، اگر به خوبی تزریق گردد و پزشک مهارت لازم را در انجام این عمل داشته باشد؛ میتواند تاسالها باقی مانده و بدون عوارض همراه فرد باشد.
فیلرهای نیمه دائمی
این فیلرها شامل چند خانواده هستند از جمله کلسیم هیدروکسیل آپاتیت، پلی کپرولاکتون، پلی ال لاکتیک اسید و… که بین 2 تا 4 سالماندگاری دارند.
فیلرهای موقتی
فیلرهای موقت نیز انواع مختلفی دارند. یکی از انواع آنها، فیلرهایی بر پایه هیالورونیک اسید است که یکی از پرکاربردترین و کمعارضهترین انواع فیلر میباشد هرچند کیفیت برند داروی استفادهشده میتواند در کاهش عوارض تأثیرگذار باشد. این فیلرها علاوه برنقش پرکنندگی و جبران حجم از دست رفته بافت، سنتز کلاژن را هم تحریک میکنند و به این وسیله به پوست قوام بیشتری میبخشند.
بااینحال باید به این موضوع توجه داشت که با توجه به طبیعی بودن این ماده و جذب آن توسط بدن، اثرات تزریق اسید هیالورونیکمعمولاً ۶ تا ۱۲ ماه نمایان است و پس از آن نیاز به تجدید پروسه تزریق و فیلر دارد.
انواع فیلرها بر اساس نواحی تزریق
- فیلر صورت (چانه، خط خنده، فک، گونه)
- فیلر زیرچشم
- فیلر بینی
- فیلر لب
- فیلر خط اخم و پیشانی
تزریق فیلر برای چه کسانی مناسب نیست؟
هرچند تزریق فیلر را میتوان یک روش نهچندان تهاجمی و کم و بیش کمخطر دانست، اما باز هم اشخاصی هستند که کاندیدای مناسبیبرای این روش درمانی بهحساب نمیآیند.
اختلالات خونریزی دهنده،بیماریهای عصبی عضلانی و اشخاصی با سابقه حساسیت شدید به مواد شیمیایی، تنها با نظر مستقیمپزشک مرتبط با بیماری باید تزریق فیلر را انجام دهند. علاوه بر این، اشخاص باردار یا افرادی که در حال شیردهی هستند نبایدبه هیچ وجه از روشهای مختلف درمانی فیلر استفاده کنند.
بهطورکلی افراد سالم و فاقد بیماریهای پوستی و حساسیتی که از دخانیات استفاده نمیکنند، بهترین کاندیداهای استفاده از فیلر درنقاط مختلف صورت و بدن هستند.
مراقبتهای بعد از تزریق فیلر
پس از تزریق فیلر رعایت برخی نکات پس بسیار مهم است و باعث تغییر نتیجهی تزریق میشود. بلافاصله پس از تزریق فیلر، ممکن است چند مورد زیر را تجربه کنید:
- تورم
- کبودی
- عدم تقارن
- خارش در ناحیه
این مشکلات پس از تزریق فیلر رایج است و طی چند روز تا چند هفته آینده برطرف میشود. نتیجه نهایی شما حدود 4 هفته پس ازدرمان مشاهده می شود و پس از طی این مدت بررسی میشود که آیا ترمیم و یا درمان بیشتر نیاز است یا خیر.
نکاتی که باید پس از تزریق فیلر رعایت کنید:
- به مدت 6 ساعت نباید صورت خود را لمس کنید.
- پس از ۶ ساعت می توانید پوست خود را با آب و یک پاک کننده ملایم تمیز کنید.
- بهتر است طی ۲۴ ساعت اول آرایش نکنید.
- هیدراته بمانید و مقدار زیادی آب بنوشید.
- در معرض گرمای شدید قرار نگیرید (مانند سولاریوم یا سونا)
- در چند شب اول از فشار روی نواحی تحت درمان خودداری کنید (یعنی به پست بخوابید)
- به مدت 24 ساعت از ورزش های شدید خودداری کنید.
- از مصرف الکل به مدت 24 ساعت اجتناب کنید
- به مدت 24 ساعت از درمان با AHA، رتینول/ویتامین C یا آرایش مبتنی بر روغن استفاده نکنید
- تا دو هفته پس از درمان از انجام فیشال، اپیلاسیون صورت، لایه برداری گلیکولیک یا AHA، درمان های مبتنی بر IPL یا انرژی ومیکرودرم ابریژن خودداری کنید.