افرادی که BMI آن‌ها بیشتر از ۲۵ باشد جزء افراد دارای اضافه وزن و چاق دسته بندی می‌شوند.

چاقی علل مختلفی می‌تواند داشته باشد از جمله مصرف دارو‌های مختلف، کم کاری تیرویید، تخمدان پلی کیستیک، کوشینگ و… که برای کاهش وزن در ابتدا باید بررسی‌ها توسط پزشک انجام شود و تا حد امکان علت زمینه‌ای رفع شود.

افرادی که BMI آن‌ها بیشتر از ۲۵ باشد جزء افراد دارای اضافه وزن و چاق دسته بندی می‌شوند. 

  

  

در دامه یکسری نکاتی را بیان می‌کنیم که رعایت آن‌ها در کنار رفع علت زمینه‌ای‌ می‌تواند جهت کنترل و کاهش وزن بسیار مؤثر باشد:

  

– با استفاده از میان وعده‌ها، تعداد وعده‌های غذا در روز را افزایش دهید و حجم غذا در هر وعده را کم کنید.

– ساعت ثابتی برای صرف غذا در وعده‌های مختلف در هر روز داشته باشید و از ریزه خواری پرهیز کنید.

– مصرف قند و شکر و غذاهای حاوی آن‌ها مثل شیرینی‌جات، شکلات، آبنبات، نوشابه‌ها، شربت‌ها، آب‌میوه‌های صنعتی، مربا، عسل و … را تا حد امکان محدود کنید.

– نان مصرفی باید از انواع تهیه شده از آرد سبوس‌دار (نان سنگک، نان جو و…) باشد و نان‌های فانتزی مثل انواع ساندویچی و باگت را کمتر مصرف کنند.

– انواع حبوبات مثل عدس، لوبیا، نخود و لپه را در برنامه بگنجانید.

– شیر و لبنیات مصرفی را حتما از انواع کم چرب انتخاب کنید.

– گوشت کاملا لخم و مرغ و ماهی پوست کنده مصرف کنید.

– از مصرف فرآورده‌های گوشتی پر چرب مثل سوسیس، کالباس، همبرگر، کله پاچه و مغز خودداری کنید.

– به جای گوشت قرمز، بیشتر از گوشت‌های‌سفید خصوصا ماهی استفاده کنید.

– مصرف زرده تخم‌مرغ را به حداکثر سه عدد در هفته محدود کنید و از شکل آب پز استفاده کنید.

– میوه‌ها و سبزی‌ها را بیشتر به شکل خام مصرف کنید، مصرف سالاد و سبزی خوردن قبل یا همراه با غذا توصیه می‌شود.

– به جای آب‌میوه بهتر است خود میوه را مصرف کنید.

– غذا‌ها را بیشتر به شکل آب‌ پز، بخار پز، کبابی یا تنوری مصرف کنید.

– از مصرف غذا‌های‌ پر چرب و تنوری پرهیز کنید.

– روغن مصرفی را کاهش‌ دهید و حتی‌الامکان از روغن‌های گیاهی استفاده کنید.

– از مصرف انواع سس سالاد، کره، خامه، سر شیر، پنیر‌های پر چرب و پنیر خامه‌ای خودداری کنید.

– از مصرف تنقلات پر چرب خودداری کنید.

– از مصرف غذا‌های‌ آماده و کنسروی خودداری کنید.

– مصرف نمک و غذا‌های شور را محدود کنید.

– فعالیت بدنی خود را افزایش دهید و ورزش مناسب با سن و شرایط جسمی خود انجام دهید.

– ۳۰ دقیقه پیاده روی با شدت متوسط حتی‌الامکان در تمام روز‌ها هفته انجام دهید.

– مصرف دانه‌های روغنی مثل گردو، فندق، بادام، تخمه و پسته را محدود کنید.

  

  

جهت مشاوره با پزشک و دریافت برنامه کلیک فرمایید.