شوره سر به اندازه‌ای شایع است که برخی آن را طبیعی تلقی می کنند. شوره سر در واقع نتیجه پوسته پوسته شدن غیر طبیعی لایه رویی پوست سر است. لایه خارجی پوست ( اپیدرم ) مرتبا عوض می‌شود. سلول‌های جدید در قاعده اپیدرم تشکیل و به تدریج به طرف سطح پوست منتقل می شوند و از بین می‌روند. هر 3 هفته، سلول‌های جدید به تدریج جایگزین سلول‌های پیر و مرده می‌شود و همین قضیه باعث تحریک و خارش پوست سر می‌شود.
در شرایط معمولی، چون سلول‌ها به تدریج و جدا جدا می ریزند جلب توجه نمی‌کنند اما وقتی تعداد سلول‌های از بین رفته زیاد شده و با هم روی سطح پوست بریزند تشکیل پوسته وسیعی داده و شوره‌ی سر کاملا آشکار می‌شود.

 

درمان شوره سر:

  • شستشو مکرر برای شوره ی معمولی ممکن است مفید باشد.
  • رژیم غذایی تاثیر به سزایی در شوره ی سر دارد. غذا های حاوی قند و نشاسته زیاد باعث اسیدی شدن و التهاب پوست و در نتیجه شوره‌ی سر می‌شود. در رژیم غذایی خود تا می‌توانید از گوشت بدون چربی، سبزیجات، سالاد و میوه‌های تازه استفاده کنید.
  • در بیشتر مواقع لازم است از شامپوهای طبی که برای کنترل شوره سر ساخته می‌شود استفاده کرد. قفسه داروخانه ها پر ازانواع شامپو، کاندیشنر، تونیک، لوسیون و ژل‌هایی است که برای شوره عرضه می‌شوند. بعضی از آن‌ها مفیدند ولی هیچکدام معالجه قطعی نخواهند کرد. شامپو ها شایع ترین وسیله کنترل شوره سر می‌باشند. اغلب این فرآورده‌ها برای کمک به کم کردن تشکیل پوسته و با از بین بردن پوسته‌های موجود ساخته شده‌اند. مصرف این شامپو‌ها تقریبا برای یک هفته مقدار قابل توجهی شوره را از بین می‌برد. مواد فعال آن‌ها شامل پیریتیون سولفات، ترکیبات سلنیوم، اسید سالیسیلیکريا و گوگرد است. برای اینکه شامپو موثر باشد باید 3 تا 5 دقیقه قبل از آبکشی روی سر بمالید.
  • سرکه سیب تاثیر خوبی در از بین بردن شوره سر دارد.آنزیم های موجود در سرکه سیب و اسید مالیک موجود در آن دشمن اصلی میکروب باسیل باتل ( عامل بروز شوره سر و خارش ) میباشد. کاربرد آن بدین صورت است که دو قاشق سوپ خوری سرکه سیب را داخل ظرفی ریخته و یک تکه پارچه کتان را با آب خیس کنید و در سرکه فرو ببرید. پارچه را 15 دقیقه بر روی مو ها قرار دهید و سپس با شامپو بشویید. این کار علاوه بر درمان شوره سر باعث ایجاد تعادل بین مواد اسیدی و قلیایی پوست سر می شود.