تغذیه تاثیر غیر قابل انکاری در بهبود روند درمان بیماری قلبی دارد

تغذیه تاثیر غیر قابل انکاری در بهبود روند درمان بیماری قلبی دارد. برای سلامت قلب خود در تغذیه روزانه نکات زیر را رعایت کنید:


مصرف روزانه ۲-۳ واحد شیر و لبنیات کم چرب

انتخاب اول:

روزانه یک لیوان شیر کم چرب (کمتر از ۱.۵٪ چربی) + یک و نیم قوطی کبریت پنیر کم چرب + یک لیوان ماست کم چرب که می‌توانید در وعده صبحانه، ناهار و شام میل کنید. یا اینکه:

انتخاب دوم:

یک لیوان شیر کم چرب + بک و نیم قوطی کبریت پنیر کم چرب و کم نمک + ۲ لیوان دوغ با غلظت متوسط.

انتخاب سوم:

صبحانه یک و نیم قوطی کبریت پنیر، ناهار نصف لیوان ماست و یک لیوان دوغ.

۱ تا ۲ بار در هفته ماهی، هر وعده به اندازه ۲۰۰ گرم به صورت بخار پز، کبابی، ماهی سرخ کرده با روغن مصرف نشود.

 

مصرف روزانه ۳ تا ۵ واحد از سبزی‌ها، مثلا:

  • اگر یک عدد گوجه فرنگی یا خیار در وعده صبحانه، یک پیش دستی سبزی خوردن در وعده ناهار، یک پیش دستی سالاد شامل کاهو، هویج، خیار، گوجه فرنگی، کلم، گل کلم، فلفل دلمه‌ای به دلخواه در وعده شام بخورید ۳ واحد از گروه سبزی‌ها مصرف کرده‌اید. در صورتی که تنایل داریذ بیشتر مصرف کنید مانعی ندارد.
  • سالاد را به چاشنی‌هایی مثل آبلیمو، آب نارنج، آبغوره بدون نمک همراه با روغن زیتون مصرف کنید. يا اينكه مي توانيد با ماست كم چرب، روغن زيتون، كمي آب ليمو يا آب نارنج ويا سركه سس درست كنيد.
  • ازمصرف سس مايونز وسس سالاد خودداری كنيد.

 

روزانه 2 تا 4 واحد از انواع ميوه ها

نمونه هايي براي 2 واحد ميوه:

  • يک عدد سيب + يك عدد پرتقال
  • يک عدد نارنگی + يك عدد سيب
  • يک عدد موز متوسط + يك عدد پرتقال متوسط
  • يک عدد نارنگي + يک عدد موز متوسط
  • يک چهارم طالبی + يک عدد سيب متوسط
  • يک عدد سيب + يک عدد كيوی متوسط

می‌توانید روزانه تا ۴ عدد میوه متوسط بخورید.

 

مصرف روزانه از گروه نان وغلات :شامل نان ، برنج وماکاروني ۶ تا ۱۱ واحد

مقدار مصرف روزانه:

  • ۲ كف دست بدون انگشت نان دروعده صبحانه = ۲ واحد
  • ۱۰ قاشق غذاخوري برنج يا ماكاروني در وعده ناهار = ۲ واحد
  • ۲ كف دست نان بدون انگشت در وعده شام = ۲ واحد

 

از گروه گوشت ، حبوبات وتخم مرغ :2تا 3 واحد درروز مصرف کنيد

  • يك واحد گوشت شامل 2 تكه متوسط گوشت خورشتی بدون چربی يا نصف ران مرغ يا نصف سينه مرغ يا يك قطعه ۱۰ در ۱۰ سانتی متری ماهي است.
  • به جای يک واحد گوشت می‌توانيد يک ليوان حبوبات پخته مصرف كنيد.
  • گوشت قرمز را حذف كنيد و يا حداكثر يكبار درهفته از گوشت بدون چربي ولخم استفاده كنيد.

 

جهت جلوگیری و یا کنترل بیماری قلبی از مصرف مواد غذايي زير خودداري کنيد:

  • نان لواش ، نان باگت ، نان ساندويچي وبطور كلي نان هايي كه با ارد سفيد تهيه شده اند و فاقد سبوس هستند را مصرف نكنيد.
  • بهترين نان ،از نظر ميزان سبوس نان سنكگ ، نان جو است.
  • غذاهاي چرب وسرخ شده.
  • غذاهای شور وپرنمک.
  • سوسيس ، كالباس وهمبرگر ، پيتزا.
  • زرده تخم مرغ بيشتر از ۳ عدد در هفته ممنوع است.
  • شيريني خامه‌ای ،چيپس ، بستني خامه‌ای وسنتی ، پنير و ماست خامه‌ای.
  • نوشابه هاي شيرين وگازدار.
  • كره ، مارگارين ، روغن حيوانی ، روغن نباتی جامد و نيمه جامد و دمبه.
  • مرغ با پوست و گوشت‌های چرب.
  • ماهی دودی و ساير غذاهای نمك سود شده.
  • كله پاچه ، مغز ، دل وقلوه.

توصیه می‌شود مطلب توصیه‌های تغذیه‌ای در بیماران مبتلا به فشار خون بالا را مطالعه فرمایید.